Vízvezeték szerelő


Létrehozás dátuma: 2021-03-19 00:00:00Vízvezeték szerelő


Vízvezeték szerelő

Nem hinnénk, mi mindent csinál egy vízvezeték szerelő!


Azt gondolnánk, hogy ismerjük a szakmák csínját- bínját, legyen az postás, asztalos, de ha közelebbi kapcsolatba kerülünk velük, megvilágosodunk, nem tudunk szinte semmit róluk. Ha valaki megrendeli a szóban forgó munkálatokat, nagy elvárásai is vannak, és az óriási igények bizony gyakran ütköznek a munkát elvállaló szakember nézeteivel. Ezért is lenne fontos, hogy jobban belelássunk és kicsit ismerkedjünk azokkal a szakmákkal, melyek pont nem részei a mindennapjainknak, de szükségessé válik, mert valami javításra szorul a portánkon. Ugyanis ha valamennyire belelátunk és ismerjük a nekünk kellő szolgáltatást, tisztább kép dereng fel előttünk.

Mielőtt a szakember belevág a nagy munkába, mire is készüljünk fel lelkileg és anyagilag? Mik lehetnek az igényeink?


Manapság lakásunk egyik legelemibb tartozéka a megfelelően működő vízvezeték rendszer – mind a fürdőben, mind a konyhában. Minden ember életében eljön az a keserves pillanat, amikor otthonában a vízvezeték valamelyik része meghibásodik, és nincs mese, szerelőt kell hívni. Nem kell rögtön nagy dolgokra gondolni, mint pl. egy látványos katasztrófa, a csőtörés, elég, ha csak szivárog valahonnan a víz, vagy fura zörejeket hallunk a falak mögül. Ekkor érdemes gyanakodni, és jó döntésnek bizonyulhat egy rutin ellenőrzés. De ki is a vízvezeték szerelő? Mivel foglalkozik pontosan, mi a munkája? Ismerjük meg ezt a szakmát!

A vízvezeték szerelő a vízcsöveket szereli és tartja karban lakásunkban, és más épületekben, intézményekben. Ahhoz, hogy megfelelően működjön az adott épület vízelvezetése, az ívóvíz, szennyvíz, öntözővíz csöveit pontosan be kell szerelni és időről időre karban is kell tartani. Ha bizonyos minőséget megszereznek a vízvezeték szerelők, gyakorlati munkában vehetnek részt, dolgozhatnak tervezőként, tervrajzokat készíthetnek, és nagy segítséget jelenthetnek a telepítési folyamatokban. A vízvezeték szerelő szakma igen szerteágazó, sok specifikációja létezik, több szakiránnyal, speciális munkálatokkal. Megéri kitanulni a vízvezeték szerelő szakmát, ugyanis ha jó szakember és megszerezte a megfelelő képesítést, gyakorlatot, akkor munkaidő után maszek szereléseket is vállalhat, ami növeli bevételeit. Egyéni vállalkozóként is megkezdheti szerelő munkásságát, minél több referenciája van, annál jobban fognak kapkodni érte.

Akinek tetszik ez a szakma, és elgondolkozott azon, hogy maga is vízvezeték szerelő lesz, láthatta, hogy a szakma igen szerteágazó. Elavult már az a klisé, hogy a vízvezeték szerelő a suli túlsúlyos karbantartó bácsija, aki onnan vonul nyugdíjba. Maga a szakma nagyon összetett, így számos munkalehetőséget aknázhat ki az, aki megszerzi a képesítést. Ha bárki azt hinné, nem kell hozzá nagy tudomány, téved, mert a szerelőknek igen nagy tudással kell bírnia. Minden vízvezeték szerelő tudja az építési szabályokat, biztonsági előírásokat, és úgy végzi a munkáját, hogy mindezeket be is tartsa. Sokszor fordul elő, hogy együtt dolgoznak az építési szakemberekkel, mert tudásukkal biztosítják a falakban lévő utak és a szerelvények legmegfelelőbb beépítését. Igazi win- win szituáció ez, mert az építészek időt és pénzt spórolnak meg a vízvezeték szerelő közreműködésével. Így, közösen dolgozva kiküszöbölik a későbbi esetlegesen felmerülő hibákat, amik sok pénzbe kerülnének.

A szakma időtálló, ugyanis az embereknek mindig kelleni fog a vízvezeték szerelő munkája. Így teljesen bizonyosak lehetünk abban, hogyha ezt a szakmát választjuk, hosszú távra tervezhetünk, anyagi jólétünk és biztonságunk garantálva lesz. Sok vízvezeték szerelő dolgozik pár embert foglalkoztató kisvállalkozásnak, vagy éppen egyéni vállalkozóként űzik a szakmát, de akadnak szép számmal, akik nagyvállalatoknál, állami szervezeteknél munkavállalók. Több nagy intézmény saját alkalmazottait dolgoztatja: pl. iskolák, egyetemek, különböző önkormányzati épületek vagy éppen repülőterek.
 

<-- Vissza a Vízvezeték szerelő blog oldalra!

További cikkeink

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.