Segítség a lakáshitelhez


Létrehozás dátuma: 2021-07-05 00:00:00Segítség a lakáshitelhez


Segítség a lakáshitelhez
A mai világban kevés olyan ember van, aki nem gondolkozott el még a lakáshitelen, vagy ne vett volna fel. Felvenni persze könnyű – de biztosan tudjuk az előnyeit, hátrányait? Ha azt szeretnénk, hogy pénzügyeinket kiegyensúlyozottan tudjuk intézni, és ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés, tisztázzunk minden apró betűs részt egy hitel felvételénél. Ma már nagyon sok konstrukció közül választhatunk, megszabhatjuk, hogy milyen összeget, milyen futamidőre, milyen formában kívánunk felvenni. Segítség a lakáshitelhez
 
A mai világban kevés olyan ember van, aki nem gondolkozott el még a lakáshitelen, vagy ne vett volna fel. Felvenni persze könnyű – de biztosan tudjuk az előnyeit, hátrányait? Ha azt szeretnénk, hogy pénzügyeinket kiegyensúlyozottan tudjuk intézni, és ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés, tisztázzunk minden apró betűs részt egy hitel felvételénél. Ma már nagyon sok konstrukció közül választhatunk, megszabhatjuk, hogy milyen összeget, milyen futamidőre, milyen formában kívánunk felvenni. Pontosan amiatt, mert rengeteg lehetőség áll előttünk, ma már nem igaz, ami pár éve még az volt: hogy lakáshoz jutni szinte lehetelten.
 
Mindenekelőtt fontos, hogy pontosan utána nézzünk a lakáshiteleknek!
 
Amennyiben hitelt szeretnénk felvenni, számolnunk kell némi önerővel is. Attól függően, hogy milyen konstrukcióban gondolkozunk, a megvásárolni szándékozott ingatlan vételárának 2,25%-a és 20%-a között mozog az az összeg, amivel rendelkeznünk kell. Természetesen ahhoz, hogy ezt elérjük, fontos, hogy évek óta egy alapvető költségvetés szerint működjünk odahaza: ha van házi költségvetésünk, könnyebben tudunk félretenni. Ha kitaláltuk, hogy havonta mennyi pénzt tudunk megtakarítani, érdemes a számlánkról automatikusan átvezettetni ezt az összeget egy megtakarítási számlára, vagy takarékpénztárra, így biztos, hogy nem másra költjük el. Kérhetünk segítséget banki tanácsadónktól, nem csak a hitelek kapcsán, a megtakarítások kapcsán is tudnak jó ajánlatokat. Előfordulhat, hogy nagyobb összeget nem tudunk havonta megtakarítani, de a lakáshitelek szempontjából ilyenkor sincs nagy baj: léteznek olyan ajánlatok, amelyek azoknak készülnek, akik keveset tudnak havonta félretenni.
 
Tegyünk említést a hitel pontszám kimutatásokról is. Ahhoz, hogy a legjobb ajánlatot kaphassuk meg egy lakáshitellel kapcsolatosan, fontos, hogy jó hitelminősítéssel rendelkezzünk. Amennyiben még az ingatlan megvásárlása előtt megszerezzük a hiteljelentés másolatát, biztosra mehetünk, hiszen ebből világosan kiderül, hogy milyen az adott hitel profil, és amennyiben szükséges, lehet javítani a hitel pontszámokon.
 
Ne ijedjünk meg attól a papírmennyiségtől, amely hirtelen ránk szakad egy banki ügyintézés során. Amikor hitelt veszünk fel, rengeteg anyagot kell bemutatnunk és átadnunk a banknak, hitelezőnknek. Amire biztosan szükség lesz a folyamat intézése során, az az utolsó két havi bérjegyzékünk, az elmúlt két évünk adóbevallása, és szükséges egy banki, vagy brókeri nyilatkozat is.
 
Léteznek az interneten is remek hitel kalkulátorok. Ezek használatával viszonylag könnyen kideríthető, hogy egy adott havi bevételből mekkora az az összeg, amit hiteltörlesztésre tudunk fordítani. Sok opciót tudunk beállítani egy-egy kalkuláció esetén, tényleg személyre szabva, így könnyen kideríthető, mennyit bír el havi jövedelmünk.
 
Ha hitelfelvételről van szó, egy valami biztosan igaz: minden egyes hitel különböző. Hiába van azonos kamatláb, a különböző díjakban lehetnek eltérések, így találkozhatunk azzal, hogy az egyik ajánlat drágább, a másik pedig olcsóbb. Ha megpróbáljuk értelmezni a leírásokat, ha odafigyelünk az apró betűs részekre, akkor biztos, hogy nem lövünk mellé.
Érdemes piackövetést is végezni. A jelzálog megállapításánál az egyik legfontosabb tényező a már említett kamatláb. Ezek persze szinte naponta változnak, és nem árt, ha tudjuk, merre. Nem érdemes összehasonlítgatni a különböző hiteleket: könnyen előfordulhat, hogy ami a szüleinknek 30 éve tökéletes választás volt, vagy egy ismerősünknek most éppen tökéletesen megfelelő, az számunkra egyszerűen rossz választás volna. Minden hitel személyre szabott, ezért érdemes tájékozódni, figyelni a piacon, és aranyszabályként betartani: az apró betűs részben található sokszor a lényeg.
 
 
 

<-- Vissza a Segítség a lakáshitelhez blog oldalra!

További cikkeink

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.