Online játékok


Létrehozás dátuma: 2021-06-16 00:00:00Online játékok


Online játékok

Milyen elõnyei vannak az online játékoknak?

 
Napjainkban egyre népszerûbbek az online játékok, és a hiedelemmel ellentétben, online játszani nem feltétlenül elvesztegetett idõ, hanem kifejezetten hasznos is lehet a gyermekek számára, hiszen tanulás-kiegészítésként és a legfontosabb életvezetési ismeretekhez való segítségnyújtásként is funkcionálhatnak. Habár az online játékok a szórakozás egyik formájának tekinthetõk, szülõi támogatással és útmutatással kiegészülve segíthetik a gyerekeket a stratégiai gondolkodás és kreativitás fejlesztésében, valamint a baráti kapcsolatok ápolásában is. Az online játékokon keresztül megtanulhatja a gyermek, hogyan lehet kitartóbb céljai elérése érdekében, fejlõdik az ellenállóképessége és kommunikációs készségei is, így jobban tudja majd tisztelni mások nézõpontját.
 
Tanulmányok bizonyítják, hogy bizonyos online játékok hozzájárulnak a fiatalabb gyerekek korai olvasási képességének fejlesztéséhez, amennyiben a szülõk és a tanárok részérõl is kapnak támogatást. A külföldi általános iskolákban használt „Times Table Rock Stars” játékok, illetve az olyan óvodai alkalmazások, mint a „Végtelen ábécé”, hatékony eszközök lehetnek abban, hogy a gyermekek számára vonzóbbá tegyék a tanulás folyamatát. Vannak olyan oktatási célú játékok is, amelyek a tapintható játékdarabokat egy eszköz kamerájával ötvözik, hogy életre keltsék a játék közbeni cselekvést, ilyen például az Osmo.

Léteznek olyan online játékok is, amelyek magával ragadóak és stratégiai valamint problémamegoldó képességeket igényelnek a gyõzelemhez, így követelik meg a játékosoktól, hogy az információfeldolgozás során emlékezzenek. Az ilyen típusú játékok rendszeres használata javíthatja a gyermekek rövid és hosszú távú memóriáját, és segítenek abban, hogy az agy gyorsabban dolgozza fel az információkat. Ezen játékok - azáltal hogy megragadják a játékosok fantáziáját - elõsegítik a kitartás és összpontosítási képesség fejlõdését is.
 
Azon játékok, ahol a játékosoknak meg kell találniuk az elemeket, miközben más ellenfelekkel harcolnak, felhívják a figyelmet a részletekre és a gyors reakcióra. Több tanulmány alapján is elmondható, hogy az ilyen típusú játékok segítséget nyújthatnak a gyermekek többfeladatos képességeinek fejlesztésében. A több játékost igénylõ, bonyolultabb online játékok esetében a játékosok megtanulják, hogyan mérjék fel a játékban rejlõ bizonyos kockázatokat, hogyan váljanak elemzõvé, stratégiailag eredményessé, hogyan reagáljanak gyorsan a játék változásaira. Az így elsajátított készségek, amelyek az elemzõ készségekre, stratégiai gondolkodásra és problémamegoldásra támaszkodnak, átvihetõk a valós feladatokra is. Ezen kívül  a játékokon keresztül a gyermekek úgy mélyülhetnek el a virtuális világban, hogy idõnként kapcsolatba tudnak lépni a világ minden tájáról származó emberekkel, amely remek lehetõséget biztosít a különbözõ nézõpontok és kultúrák megismerésére.
 
Függetlenül attól, hogy a gyerekek többjátékos játékokat játszanak barátaikkal, vagy olyan alkalmazásokat használnak a családdal a nappaliban, mint a ‘Heads up’, a közös pillanatoknak köszönhetõen ápolni tudják a kapcsolatokat és javíthatják szociális készségeiket. A többjátékos játékok lehetõvé teszik a gyermekek számára, hogy megtanulják, hogyan kell vezetõ szerepkörben irányítani a csapatot, vagy tárgyalni a gyõzelem lehetõségeirõl egy csoport részeként. A közös tapasztalat elõsegíti az együttmûködést és növeli a bizalmat, a fogyatékkal élõ gyermekek számára pedig az online játékok abban a problémában is megoldást nyújthatnak, hogy a korlátozottabb lehetõség ellenére is élhessenek társasági életet, szerezhessenek barátokat. Látjuk tehát, hogy az online játékok kifejezetten jó hatással is lehetnek egy fejlõdõ gyermek életére, és nem pusztán idõpazarlási elfoglaltságok.

<-- Vissza a Online játékok blog oldalra!

További cikkeink

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.