Műanyag ablak vásárlás


Létrehozás dátuma: 2021-03-07 00:00:00Műanyag ablak vásárlás


Műanyag ablak vásárlás

Nyílászáró vásárlás: fából, vagy műanyagból készültet válasszunk?

Talán az egyik legkényesebb kérdés házunk építése, felújítása során az ajtók és az ablakok kiválasztása. Sokan gondolják úgy, hogy az olcsóbb termékeket választják, hiszen a nyílászárócsere nem olcsó műfaj. Ám ha azt nézzük, hogy a jó minőséggel mennyit tudunk spórolni a fűtésszámlán, nem is kérdés, hogy nem az ár alapján kell döntenünk: válasszunk a minőségi termékek közül. A másik klasszikus kérdés: fa vagy műanyag? Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is, ezekről lesz szó most. Nézzük, mikre érdemes figyelni, ha nyílászáró cserére, beépítésre adjuk a fejünket! Ajtók, ablakok műanyagból

Az új típusú házaknál leggyakrabban műanyag nyílászárókat építenek be. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy nem a legborsosabb az áruk, mégis tartósak. Nagyon jó a hőszigetelő képességük, tisztításuk pofonegyszerű, s a legtöbb közülük UV álló bevonatot is kap gyártáskor. A design elemek kedvelői azért is szeretik ezt a típust, mert több színben és mintában elérhető.
Vannak fontos tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztás során. Ide tartozik a műanyag minősége, a vastagsága, illetve a légkamrák száma. Utóbbi az, amely alapján eldől, mekkora hőszigetelő képessége van az ablaknak, szóval ennél a résznél nem érdemes spórolni.

Műanyag ablak ár

Az ár nagyon sok mindentől függ. Például attól, hogy hova építik be, milyen méretben, milyen alakban. Az elmondható, hogy a műanyag nyílászárók 20-30%-al olcsóbbak, mint a fából készültek, ám a pontos költségekről csak a házat, lakást megtekintve lehet beszélni.  

Ha van hátránya, akkor az biztos, hogy a háziasszonyok rémálma: a penész. A műanyag nyílászárók rendkívül jól zárnak, ezért ha olyat választunk, amiben nincs beépített szellőző rés, megkeserítheti az életünket a penész, amennyiben nem figyelünk oda a megfelelő szellőztetésre. Hátránya még, ha komolyabban megsérül, nehéz kijavítani, általában a teljes keret cserére szorul.

Ajtók, ablakok fából

A fából készült nyílászárók nem tömegcikkek, nincs belőlük két egyforma. Emiatt sokkal elegánsabb hatást keltenek, mint műanyag társaik. Az utóbbi időben már lehet műanyag ablakok esetében fa mintás változatot kérni, ám azért az mégsem lesz soha fa: hiába teremti meg az illúziót, az érzet nem párosul hozzá.
Fontos eldöntenünk először is hogy milyen fából szeretnénk ajtót, ablakot. Itt is érdemes a minőségi alapanyagokra koncentrálni, mert a kevésbé jó minőségű fából készült elemek idővel szorulhatnak, vetemedhetnek. Nem szabad frissen kivágott fából készült ajtót vagy ablakot választani, mert az a későbbiekben gyantásodhat, sőt, elszaporodhatnak rajta különféle gombák is. Leginkább a szárított, tömbösített fenyőből készült termékeket érdemes keresnünk az üzletekben, ilyen a luc vagy a borovi. Amennyiben a fa nyílászárók mellett tesszük le a voksunkat, kevésbé kell megküzdenünk majd a penésszel, ezen termékek nagy előnye a természetes szellőzés, nem zárnak annyira hermetikusan, mint a műanyagból készültek.

De akkor mi alapján döntsünk?

Jól dönteni leginkább akkor tudunk, ha felmértük az ingatlanban rejlő lehetőségeket. Bármelyiket is válasszuk, fordítsunk külön figyelmet a vasalatokra, hiszen a megfelelő víz-és hangszigetelés ezeken múlik.
Kérjünk helyszíni felmérést a szakemberektől, mely során rengeteg kérdést tisztázhatunk velük, egyúttal árajánlatot is kapunk. A beépítés költségét a legtöbb árajánlat tartalmazza, ám ha nem akarunk a folyamat végén meglepődni, a munkálatok megkezdése előtt mindenképpen tisztázzuk ezt a kivitelezővel.

 

<-- Vissza a Műanyag ablak vásárlás blog oldalra!

További cikkeink

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.