Menedzserszűrés


Létrehozás dátuma: 2021-01-13 00:00:00Menedzserszűrés


Menedzserszűrés

A menedzserszűrésnek az a célja, hogy olyan betegségekre derüljön fény, amelyek még nem okoznak panaszokat, illetve tüntetei sincsenek a betegnek.

 


Ha időben felfedezik a betegségeket, akkor a gyógyítása is sokkal hatékonyabb lesz, illetve az ebből eredő szövődményeket is késleltethetik vagy akár meg is előzhetik a rendszeres kezeléssel.

 

A szűrőcsomagok állatal már nagyon korai stádiumban kimutathatóak a problémás, gyakori betegségek.

A menedzserszűrés hatékony módja a megelőzés

A menedzserszűrésnek az a célja, hogy olyan betegségekre derüljön fény, amelyek még nem okoznak panaszokat, illetve tüntetei sincsenek a betegnek.

Ha időben felfedezik a betegségeket, akkor a gyógyítása is sokkal hatékonyabb lesz, illetve az ebből eredő szövődményeket is késleltethetik vagy akár meg is előzhetik a rendszeres kezeléssel.
Partnerek:

A szűrőcsomagok álltal már nagyon korai stádiumban kimutathatóak a problémás, gyakori betegségek.
A probléma felmerülésekor kevés időt kell fordítani a gyógyulásra, ha szerencsénk van akkor pedig nem is nagyon szükséges.
A kúrák akár az aktív mindennapi élet mellett is elvégezhetőek.

Az egészségi állapotunkat meghatározza, az iskolai végzettségünk, jövedelmünk, élelmünk,, illetve a lakhatáshoz való hozzáférésünk.

Az emberek többsége hátrányból indul, főleg azok, akiknek alacsony a jövedelme.
Nálunk elképzelhető, hogy nagyobb valószínűséggel vannak nehézségeik az egészségügyi állapotuk terén.
Ez azért fordulhat elő, mert ha a megfelelő kezelést nem sikerült időben megkapniuk, akkor már akár súlyos következmények alakulhatnak ki.

Ezért fontos a rendszeres managerszűrés!

Az első igazán elterjedt szűrések közé sorolható a tuberkulózisban szenvedő betegek felkutatása, azonosítása.
Azokat a kezeléseket, amelyek hatékonynak bizonyultak kb a második világháború végére sikerült bevezetni. Sok nyugati országban e miatt kezdődtek el a rendszeres szűrések.

Mai napig több millió ember betegszik meg, pedig ezt el lehetne kerülni.

A felépülés akár több hónapig tartó folyamat is lehet.

Magyarországon a megelőzésre igazán nagy hangsúly fektetnek, hiszen már csecsemőkorban  elkezdik. Az újszülött babák a kórházban megkapják a BCG oltást és ennek a hatása akár 12-14 évig eltarthat.

Ezt követően egy emlékeztető oltás következik, amennyiben az oltás helyén az évek múlásával nem észlelhető semmi reakció.
Későbbiekben a megelőzést a szűrővizsgálatok fogják biztosítani, mely egyéb tüdőbetegségek felismerésében is segíteni fognak.


Hasplasztika partnerek:

 

1. hasplasztika

2. hasplasztika

3. hasplasztika

4. hasplasztika

5. hasplasztika

6. hasplasztika

7. hasplasztika

8. hasplasztika

9. hasplasztika

10. hasplasztika  A menedzserszűrés előnyei:

-Ha a betegségeket korán felismerjük, akkor időben kezelni is tudjuk.
-Szövődmények kockázata csökken
-Ellenőrzik az anyagcsere folyamatokat is a vizsgálat során
- Kiszűri a betegségek kockázatát
-Megelőzés folyamatában segítséget nyújt akinek a kortörténetében stroke, cukorbetegség, illetve szív és érrendszeri betegség szerepel, mivel az életkoruk előrehaladtával a betegségek kockázati tényezője is megnő.

A vizsgálatokat rendszeresen ajánlott megismételni, hiszen így tudjuk majd az eredményeket nyomon követni.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen gyakorisággal kell ezeket a szűréseket elvégezni.
A 30 éven aluliaknak elegendő 2-3 évente, de csak akkor ha nincsen panaszuk. 30 év felett viszont 1-2 évente, 50 éves kor felett már több, az életkorral kapcsolatos vizsgálatot is el fognak végezni.
A rövidebb vizsgálatok kb 30 percet vesznek igénybe, de ha komolyabb kivizsgálást igényel akkor több naposak is lehetnek.
 
Nézzük meg milyen vizsgálatok közül lehet választani:

nagylabor – vér és vizeletvizsgálat
mellkasröntgen, EKG – a tüdő, a mellhártya és a szív állapotát vizsgálják meg
hasi ultrahang – a hasüregi és a kismedence szerveit ellenőrzik. Ide tartozik a máj, epe, vese, lép, hasnyálmirigy, húgyhólyag, petefészek, méh, férfiaknál: prosztata
koleszterin teszt – elhízott betegnél vagy dohányzás esetén nagyon fontos lenne
vérnyomás vizsgálat – a magas vérnyomás sokáig rejtve marad, nem produkál tűneteket ( vagy csak igazán enyhéket, amelyeket nem lehet észrevenni)
cukorbetegség teszt- ha a családban előfordul cukorbeteg érdemes ezt rendszeresen ellenőriztetni
prosztata és vastagbél rák - férfiaknak 50 év felett tesztelni kell magukat. Itt nagyon fontos, hogy a kezelésüket időben tudják elkezdeni számukra.


A korai felismerés egy betegségnél mindig segít megakadályozni azt, hogy súlyos rendellenesség alakuljon ki a betegnél. A szövődmények is elkerülhetőek!
Mindenkit kérünk, hogy ezt mindig vegyék figyelembe!

<-- Vissza a Menedzserszűrés blog oldalra!

További cikkeink

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.