Katasztrófa Filmek


Létrehozás dátuma: 2021-06-29 00:00:00Katasztrófa Filmek


Katasztrófa Filmek

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk! Holnapután (2004)

A film a XXI. század egyik legégetőbb problémáját boncolgatja, amit mindannyian tapasztalunk: ez a klímaváltozás. A Földön egy új típusú jégkorszak alakul ki a már említett környezeti katasztrófák sorozata miatt, ez tölti ki a központi témakört. Nagyon jól bemutatja azt is, miként reagál a lakosság, ugyanis a többség pánikba esett, míg mások a tagadásba menekültek, mint pl. az egyik fiktív szereplő, az amerikai alelnök is. Az alkotás a maga idejében a számok és bevételek szerint óriási siker lett, és ki hitte volna, hogy napjainkban még aktuálisabbá válik a környezetóvó gondolkodásmód, mint akkoriban. Eredeti, egész estés szórakozás, a jeges filmkockák nézése közben szinte mi magunk is lefagyunk.

Csillagok között (2014)
Ez is egy olyan film, ami több stílusban hódít: itt a sci-fi és a katasztrófa stílusjegyek ötvöződnek, így a mű egészen egyedülállóvá válik: ez a Csillagok között. A film központi témája egyszerűen szívfacsaró: a bolygónkat egy vírus pusztulással fenyegeti, a lakosságnak pedig ügyeskednie kell a túlélés érdekében. A NASA felkeres egy tehetséges űrhajóst, akit Matthew McConaughey alakít, hogy tegye meg élete legnagyobb küldetését, és találjon meg egy bolygónkon kívüli élhető életformát. Óriási döntés előtt áll a főszereplő, ugyanis ami a Földön kívül pár pillanat, az a Földön több nap, így azt is számításba kell vennie, hogy ha elfogadja a kihívást, benne van a pakliban, hogy a szeretteit soha többé nem láthatja. A központi kérdés pedig az, - mint sok más katasztrófa filmben - hogy egy emberi élet vagy az egész emberiség élete a fontosabb. Természetesen hősünk elvállalja a feladatot, de nem áruljuk el a végkifejletet, csak annyit, hogy a tudományos fantasztikum kusza helyzeteket, és egy sor megoldandó problémát okoz.

Titanic (1997)

James Cameron nagy sikerű alkotása a világ egyik legikonikusabb filmje lett, amit alighanem mindenki ismer. A film minden olyan sajátosságot felsorakoztat, ami egy izgalmas, érzelmes filmre jellemző. Van itt katasztrófa bőven, de az emberi kapcsolatok is górcső alá veti és nem marad ki a szerelem sem. Jack, akit Leonardo Dicaprio formál meg, egy szegény fiú, aki feljut a Liverpoolból New Yorkba hajózó óceánjáróra. Az ő anyagi helyzetének a totális ellentétje Rose (Kate Winslet), aki úri családból származik és tehetős fiatal lány. A film üzenete, hogy a szerelemben nincs szegénység és gazdagság, mindegy, milyen ruhába öltözik a két fél és melyik kultúrából jött. A szerelemhez két szerető szív kell. Sajnos itt szerelmi háromszög alakul ki, ugyanis Rose-nak vőlegénye van, akivel a hajón együtt utaznak. A kibontakozó szerelmet katasztrófa fenyegeti, ugyanis a gőzhajó egy hatalmas jéghegynek ütközik.


 

<-- Vissza a Katasztrófa Filmek blog oldalra!

További cikkeink

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.