Harry Potter


Létrehozás dátuma: 2021-06-08 00:00:00Harry Potter


Harry Potter

A legfigyelemreméltóbb karakterek a Harry Potter-ben

 
A 90-es évek végén született személyek számára biztosan nem ismeretlen a Harry Potter univerzum, mert nagy valószínûséggel gyermekkoruk nagy részét azzal töltötték, hogy baráti körben minden könyvet és filmet közösen elemeztek, miközben évrõl évre újabb folytatások jelentek meg. Napjainkban már tudjuk, mi olyan vonzó ebben az univerzumban, hiszen van valami a Harry Potter cselekményében, ami erõsen leköti a figyelmünket. Annak ellenére, hogy a mese minden varázslója ugyanahhoz a házhoz tartozik, nem mindegyikük rendelkezik hasonló hatalommal. Azon felül, hogy saját Patronus varázslataik vannak, olyan erõt is birtokolnak, amely az egyes személyek számára különbözõ szinteken nyilvánul meg. A varázslók megkülönböztetése - mivel a Harry Potter franchise hatalmas karakterkészlettel rendelkezik - nehézségbe ütközhet, és annak eldöntése sem egyszerû, hogy az egész történetet figyelembe véve valójában ki a legerõsebb karakter.  
 
A Fantastic Beasts spin-off hozzáadásával ráadásul bõvült is a karakterek köre, amelyek közül válogatni lehet. J. K. Rowling minden elismerést megérdemel, hogy megalkotta a sokak által imádott könyveket, és olyasmit hozott létre, amely nélkül egyetlen gyerek sem nõhet fel. Munkája által lehetõségünk nyílt arra, hogy megismerjük kicsit a gondolatvilágát, ahol a következõ, rendkívüli karaktereket találjuk: rögtön az elején említést kell tennünk a bölcsek bölcsérõl, Albus Dumbledore-ról.

Legyõzése szó szerint lehetetlen, és még akkor is, amikor a Félvér Hercegben meghalt, mindannyian tisztában voltunk a céljával. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ szeretett igazgatója ismerte a következményeket, ezért kellett meghalnia. És hogy honnan ismerte ezeket a következményeket? Mert õ a leghatalmasabb varázsló. Albus volt az egyetlen oka annak,hogy Voldemort sokáig nem lépett az iskola falai közé. Csak Dumbledore halálát követõen volt elég bátorsága belépni Roxfortba. Tõle tartott a legjobban a Sötét Nagyúr.
 
A gonoszok gonosza is helyet érdemel a listán, akinek lenyûgözõ hatalma van. Soha egyetlen varázsló sem törte a lelkét hét darabra és nem maradt életben, de Voldemort képes volt rá. Figyelemreméltó varázslói képességekkel rendelkezett, és a Harry Potter és a Tûz Serlegében, miután a Trimágus Tusa végén elszállították Harryt, szó szerint reinkarnálódott. Pálcája hatalmát senki sem képes megdönteni, nem beszélve arról, hogy mekkora pusztítást okozhat csupán egy suhintással.
 
A Teszlek Süveg úgy tartja, hogy a Mardekárban mindenki sokra viheti, nem történt ez másként Perselus Piton esetében sem, aki Roxfort egyik legerõsebb varázslója volt. Nem meglepõ, hogy a közönség sokat vitázott a személyével kapcsolatban, hiszen ahol hatalom van, ott megosztó vélemény is van. A könyvbõl kiderült, hogy az összes próbatétel, ami elé tanítványait állította, csak egy show volt. Karaktere igazi hõs volt, akinek nem volt más célja, mint Harry megmentése. Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Perselus Piton még a történet végén is helyesen cselekedett, a közönségnek pedig nem maradt más, mint egy-két könnycsepp elmorzsolása, amikorVoldemort kíméletlenül megölte õt egy pálca miatt, amely igazából nem is az övé volt.

<-- Vissza a Harry Potter blog oldalra!

További cikkeink

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.