Duguláselhárítás kisokos


Létrehozás dátuma: 2021-07-17 00:00:00Duguláselhárítás kisokos


Duguláselhárítás kisokos

Duguláselhárítás kisokos – mindenkinek!


Talán az egyik legfárasztóbb tennivaló a házimunkák sorában a duguláselhárítás. A legtöbb ember ilyen probléma esetén azonnal szakemberért kiált, meg sem próbálja saját maga elvégezni. Pedig vannak olyan kis trükkök, tippek, amelyek segítségével mi magunk is meg tudjuk oldani dugulásbeli problémánkat. Nincs szükség külön vegyszerekre, a háztartásban megtalálható szerek kiválóan elbánnak a makacs szennyeződésekkel. Talán nincs olyan ember, aki ne találkozott volna még eldugult lefolyóval, legyen szó fürdőkádról, mosdókagylóról, vagy épp a zuhanytálca lefolyójáról. Azoknál a lányoknál, nőknél, akiknek hosszú hajuk van, akár mindennapos probléma is lehet ez, hiszen egy hajmosás után a lefolyó szinte azonnal el tud dugulni. Mégis, meg kell említeni, hogy a hajszál, még ha sok bosszúságot is okoz, mert nem folyik le tőle a víz, a kisebb problémákhoz tartozik. Vannak ennél sokkal konokabb szennyeződések, melyektől nehezebb megszabadulni.

Amolyan DIY módszerrel, összeszedtük most azokat az ötleteket, amelyek segíthetnek abban, hogy a duguláselhárítás többé ne okozzon problémát a háztartásunkban.

Sokféle módszer, eszköz áll rendelkezésre eme cseppet sem bonyolult tevékenység elvégzésére, sőt, könnyen elképzelhető, hogy egy gyakorlott háziasszonynak ez már hozzátartozik a takarítási rutinjához is. Legismertebb módszer talán a WC pumpa, mely minden háztartásban megtalálható. A duguláselhárítás végtelenül egyszerű művelet vele, és a jó hír az, hogy ha nem túl súlyos problémával állunk szembe, hanem egy kisebb dugulásról van csak szó, maradéktalanul meg is szünteti azt. De mi van, ha a gond ennél jóval nagyobb? Sajnos akkor bizony más eszközökhöz kell nyúlnunk, mert a WC pumpa arra nem alkalmas, hogy a mélyen található, és már-már szilárd állagú dugulást elhárítsa. Amikor a pumpánk a felszínre hozta a dugulást okozó maradványokat, mindenképpen távolítsuk el, nehogy visszaáramoljanak a lefolyóba. Amikor végzünk egy-egy tisztítással, engedjünk forró vizet a lefolyóba, ha tehetjük, egy percen keresztül is.

Ez alkalmas arra, hogy a lefolyóban található egyéb szennyeződéseket eltávolítsa.
Sokan tudják már, hogy a szódabikarbóna a háztartásban valódi csodaszer, azzal azonban sokan nem kalkulálnak, hogy például duguláselhárítás során is bevethető. Nincs más dolgunk, mint felforralni egy edény vizet, melyet öntsünk bele a lefolyóba. Amint ezzel megvagyunk, zúdítsunk fél pohárnyi szódabikarbónát a lefolyóba, és hagyjuk, hogy a két anyag – a forró víz és a szódabikarbóna – szépen dolgozzanak odabent, ez körülbelül két-három percet vesz majd igénybe. Ahhoz, hogy biztosra menjünk, és amennyiben azt szeretnénk, hogy hosszútávon kitisztuljon a lefolyó rendszerünk, folytassuk a már megkezdett folyamatot egy új keverékkel. Ez sem bonyolult: kell hozzá egy pohár forró víz és egy pohár ecet, melyeket szintén öntsünk a lefolyóba.

Ezután 10-15 percet várakozzunk, majd elérkeztünk a tisztítás utolsó fázisához. Újra vizet kell forralnunk, de most nem poharazunk, jöhet több liternyi is, ami jól átmossa a rendszert. A forró víz nem csak leviszi a maradék szennyeződést, hanem a szódabikarbónát és az ecetet is kitisztítja a lefolyónkból.

Azt lehet mondani, hogy ahhoz, hogy házilag kivitelezzük a duguláselhárítást, nem kell külön üzletekbe mennünk és mindenféle vegyszert vásárolnunk. Elég, ha benézünk a spájzba, mert nagy eséllyel találunk szódabikarbónát és ecetet. Egy próbát mindenképpen megér: adjunk egy esélyt ennek a verziónak, hogy magunk győződhessünk meg a két szer hatékonyságáról, és a forró víz erejéről.


 

<-- Vissza a Duguláselhárítás kisokos blog oldalra!

További cikkeink

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.