Asztali számítógépek és a Laptop


Létrehozás dátuma: 2021-01-19 00:00:00Asztali számítógépek és a Laptop


Asztali számítógépek és a Laptop

Ismertető az asztali számítógépekhez


Valószínűleg senkit nem lepek meg azzal az állításommal, hogy a klasszikus, otthon használt asztali gépek ideje lassan lejár, a hagyományos felhasználási módok is egyre inkább háttérbe szorulnak. Persze előfordulhat, hogy különböző adminisztrációs munkafolyamatos során, pl. irodákban találkozunk még az egyébként rendkívül helyigényes masinákkal, de ahogy egyre jobban fejlődik a technika, úgy egyre több intézmény, cég halad a korral, vagyis sokkal inkább előtérbe kerülnek a laptopok, esetleg notebookok, vagy ultrabookok, gamer laptopok. Természetesen ezen gépek működésével nincs, és nem is lehet mindenki tisztában, emiatt is született meg ez a cikk: hogy segítsünk! Első ránézésre persze azt gondolhatjuk, hogy az említett masinák működése nem nagyon térhet el egymástól, hiszen kinézetre hasonlóak, de azt le kell szögeznünk, hogy szerepükben, funkcióikban bizony vannak eltérések.

Akárcsak a mérlegelés előtt…

Ismerős lehet az ökölvívásból, hogy minden mérkőzést állapotfelméréssel kezdenek. Ennek során derül ki, hogy a két ellenfél ugyanabba a súlycsoportba kerülhet-e. Ha ebből indulunk ki a notebookkal és a laptoppal kapcsolatosan, egész biztosan nem tudnának összecsapni egymással. Nézzük csak meg jobban őket: a laptopról tudjuk, hogy az asztali számítógép hordozható verziója. Sokkal mobilabb, kisebb, de a méretével akadhatnak gondok azok számára, akiket zavar a súlya. Ők jobban járnak a notebookkal, hiszen az sokkal jobban, könnyebben használható utazás, tanulás során, mivel kisebb, stílusosabb.
Fontos megjegyezni, hogy az emberek többsége a notebookra is a laptop kifejezést használja, pedig a két készülék korántsem ugyanaz.


… aztán színre lépett az ultrabook!

A laptopról és a notebookról már tettünk említést, jöjjön hát az ultrabook, amely már sokkal inkább ismeretlen az emberek számára. Egy olyan gépről van szó, ami nagyrészt újabb típusnak számít, ám felhasználása mégis hasonló az elődeihez. Nyilván számolnunk kell néhány különbséggel: ilyen például a készülék formája, vagy épp a súlya, ugyanis az ultrabook sokkal kisebb, mint a notebook vagy a laptop. A készítői a megálmodása során arra törekedtek, hogy létrejöhessen egy méreteiben, előnyeiben sokkal inkább felhasználóbarát termék, amely könnyen becsúsztatható a táskánkba, vagyis szinte bárhova magunkkal vihető. A bűvös szám, amit meg kell vele kapcsolatban jegyeznünk: a 13 (ekkora ugyanis a képátlója). Az újítás az Apple-nek köszönhető, egészen pontosan a MacBook Air mintához köthető. A mostani irányzathoz kiváló, ma már szinte mindegyik márka gyárt ultrabook készüléket is, így a legtöbb online- vagy informatikai üzlet „polcairól” szinte azonnal elérhető. A készítők álma végül megvalósult: az ultrabook toronymagasan vezet a készülékek között mind egyszerűségben, mint praktikusságban.

Az újítás sosem áll meg!

Régebben sokan gondolták úgy, hogy a konzolok megjelenése a legjobb, ami valaha a számítógépes játékokkal történhetett. Ez azonban mára megcáfolódott… persze, beszélhetünk arról, hogy milyen vizuális hatást biztosíthatnak számunkra, de ahogy egyre inkább előtérbe került az E-sport, úgy mára már sokkal nagyobb elvárások vannak a gamer laptopok iránt is. Olyan készülékekről van szó, amelyek pontosan arra lettek kitalálva, hogy a játékok a lehető legélvezhetőbbek legyenek, ehhez pedig két dologra van okvetlen szükség: teljesítményre és tárhelye. Óriási piaca van már ezeknek a játékoknak: versenyeket rendeznek, melyekről élő adásban közvetítenek, sőt, a bátrabbak nem riadnak vissza attól sem, hogy fogadásokat kössenek. A piac diktál…. A gamer laptopokon ma már rendkívül látványos, élethű képek köszönnek vissza ránk, így nem is csodálkozhatunk azon, hogy a reklámügynökségek, grafikusok nem létezhetnek ezek nélkül a gépek nélkül, borsos áruk ellenére. Az informatika óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, össze sem lehet hasonlítani a mostani gamer laptopokat fejletlen elődeikkel. Az is kijelenthető ugyanakkor, hogy a technikai fejlődés útjába nem állhat semmi; ahogy növekednek a felhasználók elvárásai, úgy lesznek egyre újabb és újabb termékek a piacon.

 

<-- Vissza a Asztali számítógépek és a Laptop blog oldalra!

További cikkeink

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.