A koronavírus és következményei Tolna megye


Létrehozás dátuma: 2021-07-25 00:00:00A koronavírus és következményei Tolna megye


A koronavírus és következményei Tolna megye

A koronavírus és a járvány következményei

 
Biztosan sokan elgondolkoztunk már azon, hogy a 2019 végén kirobbant járványnak milyen hatásai voltak és vannak; hogy a koronavírus hogyan módosítja az általunk eddig ismert és megszokott világ mûködését. A kérdés sokrétû és egyáltalán nem egyszerû a megválaszolása, mivel a hosszú távú következmények még a szakértõk számára is ismeretlenek. Ami azonban egyértelmû, hogy sokan tapasztalták meg a saját bõrükön a Covid miatti le-és bezárások negatív hatásait. Nemcsak a vendéglátás és a zeneipar, hanem sok egyéb ágazat is kényszerpihenõre kényszerült, amelynek érezhetõ hatásai voltak egy adott ország gazdaságára. Kérdéses, hogy a járványnak vannak-e pozitív hozadékai, a negatívumok azonban tagadhatatlanul jelen vannak az összes érintett ország gazdaságában. A lezárások Európa-szerte felgyorsították az automatizálás és a gazdasági egyenlõtlenség folyamatait.  
 
A Nemzetközi Valutaalap friss elemzésébõl kiderül az is, hogy a közelmúltban lezajlott járványok nyomán megnõtt a polgári nyugtalanság, amely átlagosan az egészségügyi veszély lecsengése utáni két évben éri el a tetõpontját. Érdekes, és egyben örömteli hír, hogy a pandémia elején zuhantak a csõdközeli állapotok, és az Eurostat szerint még mindig jóval alacsonyabb a mutatójuk, mint 2019 végén. Egyes tanulmányok alapján a bérszakadék is csökkent a pandémia alatt.

A fertõzésektõl való félelem és a sürgõsségi intézkedések - állítják egyes közgazdászok - lehetõséget nyújtottak a hatóságok számára, hogy korlátozzák az állampolgárok mozgását, ami az utcai tüntetések végéhez vezetett. Azt is meg kell azonban említeni, hogy az OECD 25 országában végzett felmérésben a válaszadók több mint 40 százaléka tapasztalt a koronavírussal összefüggésben álló, valamilyen munkával kapcsolatos negatívumot, például fizetéscsökkentést vagy a munkabér befagyasztását. A csõdvédelem és a sürgõsségi támogatások eddig elrejtették a járvány tényleges költségeit, amely a feldolgozó-és szolgáltatóiparban leginkább az alacsonyan képzett munkaerõ alkalmazását befolyásolta negatívan. Habár a gazdaság megsínylette a pandémiát, történelmi összehasonlításban az egészségügyi helyzet nem a legrosszabb. A fekete halál például a 14. századi Európában a népesség felét megölte.  
 
Ahogy fentebb írtuk, a kétkezi munkások megsínylették ugyan a vírust, a szellemi munkát végzõk iránt azonban megnõtt a kereslet, mely ebben a formában társadalmi egyenlõtlenséghez vezetett. Rui Xu, az IMF közgazdásza, a múltbéli járványokat elemezve fogalmazta meg, hogy ezen egyenlõtlenség és a jövedelem elvesztésének együttese társadalmi nyugtalanságot idéz elõ, amely gazdasági károkat okoz. A koronavírus azáltal, hogy megbénította a társadalmat, felgyorsította az automatizálás és a digitalizáció zavaró folyamatait. Kiderült, hogy a robotoknak még egy elõnyük van a hibára hajlamos, fizetést igénylõ embertársainkkal szemben: immunisak a biológiai vírusokkal szemben.

Azon vállalkozások, amelyek a következõ járványra készülnek, hosszú távú beruházásokat hajtanak végre, miközben a digitális egységek megõrzik a munkahelyeket a fehérgalléros munkavállalók számára. Egy olaszországi elemzés szerint - ahol becslések szerint a világjárvány elõtt csak a népesség 1–7 százaléka volt nyitott a távmunkára - a home office a magasan képzett, magas fizetési igényû embereknek kedvez a legjobban. Egy német tanulmány kielemezte a munkaerõpiac mellett az oktatási ügyeket is, és a felmérés azt találta, hogy a gyermekek iskolai teljesítõképességén is rontott a távoktatás. A koronavírus legnegatívabb következménye egyelõre nem tisztázott, ám ha a vírus valamikor visszaszorul, már reménykedhetünk abban, hogy a gazdaság visszanyeri régi erejét.

<-- Vissza a A koronavírus és következményei Tolna megye blog oldalra!

További cikkeink

Eladó Tesla Model S, ár és az élmény Tolna megye

A sebesség, az ár és az élmény hármasa

Tesla. A védjegy, ami azonos a státuszszimbólummal. Nyilvánvaló, hogy ez az árából is látszik. Ám rögtön tegyük is hozzá, hogy egy kicsit csalóka a kép, ha jobban mögé nézünk a számoknak: nem mindegy, hogy egy amerikai vagy épp egy európai pénztárcából csengetik ki egy ilyen masina árát. Az összeg csak akkor tűnik horribilisek, ha a hazai pénzügyi adatokra fókuszálunk.

Elolvasom →

Internet marketing Tolna Tolna megye

Internet-Marketing: Wir wissen, wie man erfolgreich werden kann. Lassen Sie sich also von uns führen!


Das Internet steht Menschen auf der ganzen Welt zur Verfügung. Es ist nie geschlossen und es hört nie auf, Informationen zu sammeln. Es hört auch in Zeiten des wirtschaftlichen Abschwungs nie auf, profitabel zu sein. Aus diesem Grund versuchen so viele, Web-Unternehmen zu gründen, und genau deshalb müssen Sie einige gute Informationen lesen, bevor Sie sich für den Kampf entscheiden.

Elolvasom →

Online marketing tanácsadás Tolna Tolna megye

Online marketing tanácsadás


Bemutatjuk az online marketing tanácsadás jelentőségét!


Napjainkban szinte az összes vállalat szomjazza a bevételének növekedésének lehetőségeit, így nem csoda, hogy még a legvaskalaposabb főnökök, vezérek is belátják, a marketing nélkül pénz sem üti a markukat és a piacon sem fognak versenyszférába jutni.

Elolvasom →

Eladó Tesla Model S, ár és az élmény Tolna Tolna megye

A sebesség, az ár és az élmény hármasa

Tesla. A védjegy, ami azonos a státuszszimbólummal. Nyilvánvaló, hogy ez az árából is látszik. Ám rögtön tegyük is hozzá, hogy egy kicsit csalóka a kép, ha jobban mögé nézünk a számoknak: nem mindegy, hogy egy amerikai vagy épp egy európai pénztárcából csengetik ki egy ilyen masina árát. Az összeg csak akkor tűnik horribilisek, ha a hazai pénzügyi adatokra fókuszálunk.

Elolvasom →

Asztali számítógépek és a Laptop Tolna Tolna megye

Ismertető az asztali számítógépekhez


Valószínűleg senkit nem lepek meg azzal az állításommal, hogy a klasszikus, otthon használt asztali gépek ideje lassan lejár, a hagyományos felhasználási módok is egyre inkább háttérbe szorulnak. Persze előfordulhat, hogy különböző adminisztrációs munkafolyamatos során, pl. irodákban találkozunk még az egyébként rendkívül helyigényes masinákkal, de ahogy egyre jobban fejlődik a technika, úgy egyre több intézmény, cég halad a korral, vagyis sokkal inkább előtérbe kerülnek a laptopok, esetleg notebookok, vagy ultrabookok, gamer laptopok. Természetesen ezen gépek működésével nincs, és nem is lehet mindenki tisztában, emiatt is született meg ez a cikk: hogy segítsünk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Élhajlító
Szonyeg tisztitas.hu
- Hörmann Gyöngyös
- generálkivitelezés
- Szőnyegtisztítás
- Irodaszer
. Villanyautó töltő
- cnc forgácsolás
- Laptop
- Fatum
- Plasztikai sebész
- Versek
- Ameamed menedzserszűrés
- Hamvay Lang Down pillows
- Amarov Kft. konténer rendelés

- beltéri ajtócsere Budapest
- rákterápia
- Weboldal készítés
--------------------------------------

- Bor rendelés

- Chiptuning

- Chip tuning video

- Officedepot

- Entercomgroup.hu

- Pásztor Veres hőszivattyú

Számítástechnikai partnereink:

- iphone szerviz

Külföldi partnerek:

- Selfesteem2go.com
- Motivational quotes
- Entercom Group
- MMC chiptuning
- Iratmegsemmisítő

TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Kiemelt linkeink
Linkeink
Nem működő CURL function.