12 hagyományos és nem hagyományos urna


Létrehozás dátuma: 2023-07-05 00:00:0012 hagyományos és nem hagyományos urna


12 hagyományos és nem hagyományos urna
Az urna – a hamvak tárolására szolgáló edény, hamvveder – nem mai találmány.

Az urna – a hamvak tárolására szolgáló edény, hamvveder – nem mai találmány.

A régészeti bizonyítékok szerint már i. e. 7000-ben ismerték az emberek a temetkezés ezen módját.  Az azóta eltelt évszázadok során pedig rengeteget fejlődött a „műfaj”. 
 
Kezdetben az urnák egyszerűek voltak. Csak később váltak díszesebbé, és vettek fel mindenféle alakokat. Az alábbiakban bemutatunk párat az izgalmasabb megoldások közül. Vágjunk is bele!
 

Könnycsepp

 
A könnycseppként jobban ismert dacrocita kifejezés a szenvedés és a gyász meghatározó szimbóluma.
 
Ezeket az urnákat a medáloktól az emléktárgyakig, a kicsi urnáktól a felnőtt méretű urnákig terjedő méretben találja. Ez a forma embereknek és háziállatoknak egyaránt megfelelő, és
számos anyag és szín közül lehet választani.
 

Henger

 
A henger egy mindennapi forma, de nem egy standard lehetőség az urnák tekintetében. Népszerű azonban azok körében, akik értékelik a minimalizmust, a fenntartható és zöld opciókat részesítik előnyben. (Vagy a hamvak szétszórását tervezik.)

 

Ovális

 
Az ovoid egy háromdimenziós ovális alakú test. (Gondoljunk egy olyan testre, amely tojás alakú, de két ellentétes oldalon lapított). Ez egy szerény forma, az biztos. Azonban hozzáadva némi gravírozást, a szerény urna valami rendkívülivé válik.

 

Madarak, méhek, pillangók és virágok ábrái

 
A természetben egyes élőlények és növények a kitartást, az újjászületést, az új célokat vagy a reményt jelképezik.
 
Könnyen megoldható madarak, méhek, pillangók és virágok ábráival ellátni egy hagyományos urnát.  Ezen entitások formáit utánzó urnák azonban inkább csak emlék- vagy medálméretben találhatók.

 

Csillaghal, nautilus és kagylóhéj

 
Ha a tengerparti élet és életvitel volt az elhunyt szerettünk jellemzője, már tudjuk is, merre nyúljunk. A gyönyörű, tengeri ihletésű urnák fontos emlékei lehetnek szeretetüknek és szenvedélyüknek. Néhány speciális oldalon kézműves készítésű nautilius és kagylóhéjakhoz juthatunk el, de tengeri csillagok is kaphatók emlék- és medálméretekben.

 

Imádkozó és segítő kezek

 
A leggyakrabban márványból és festett gyantából készült, kéz alakú urnák szép emléket állíthatnak a hitnek és az értékeknek.
 
Valószínűleg az ember ilyesfajta urnát választaná az otthonában való elhelyezéshez, az elföldelés vagy a kolumbáriumban való elhelyezés helyett.

 

Angyalok

 
Az imádkozó és segítő kezekhez hasonlóan az angyal alakú urnák is alkalmasak otthoni kiállításra. Egy probléma szokott csak lenni: kevés méretvariációban kaphatók jelenleg.
 
Mindazonáltal vannak kisebb méretű szárnyas medálos emléktárgyak, arra az esetre, ha szeretné az ember a szeretteit a közelében tudni.

 

Párna

 
Ha van olyan hamvveder, ami egyszerre nem hagyományos és hihetetlenül kreatív, akkor az egy párna alakú.
 
Ezek a megoldások a művészek kíváncsiságát és puszta bátorságát példázzák. Mégpedig abban a tekintetben, hogy valami olyan egyedit alkossanak, ami inkább szobor, mint hamvveder.

 

Anubis

 
Az ősi kultúrák a többistenhitben éltek, az istenségek az élet és a halál minden aspektusában kifejeződtek. Ezek egyike volt Anubisz, a halottak egyiptomi istene.
 
Az ő képmása úgy jelenik meg, mint egy ember teste egy sakál fejével. A hamvasztási urna ezt a fejet ábrázolja.

 

Rakéta

 
Minden családban van egy álmodozó. Olyan, aki a lehető legteljesebben éli az életet, anélkül, hogy valaha is letenné a lábát a földre. Számukra ott van a rakéta

 

Nap és bolygók

 
A Nap és a forgó bolygók jól illenek a családjukat és közösségüket összetartó, köztiszteletben álló patriarchának vagy matriarchának.
 

Sziklás hamvveder

 
Megnőtt a fogyasztói kereslet a sziklaszerű urnák iránt. A művészek mészkőből, folyami sziklából, sőt, akár faszénből is tudnak nem hagyományos és tartós sziklaurnákat készíteni.
A fenntartható és biológiailag lebomló opciók olyan kinézetű sziklákat kívánnak, amelyek beleolvadnak a háttérbe, és idővel lassan feloldódnak a földben.

 

Egyszóval

 
A hagyományos urnák elég egyszerűnek tűnhetnek, de ha közelebbről megnézzük a mögöttük álló történeteket új tulajdonságokat és jelentéseket kapnak.
 
A kreatív urnák sem különböznek ettől. Mégis, ami továbbra is ugyanolyan figyelemre méltóvá teszi mindkettőt, az az elveszített szerettünk iránt érzett szeretet és öröm.
 

<-- Vissza a 12 hagyományos és nem hagyományos urna blog oldalra!

További cikkeink

Down pillows Budapest Budapest

Down pillows is said to be a royal item on your bed. The former statement has a universal truth in itself, since they are one of the most comfortable kind of pillows, moreover, they are the softest on the market and their weight is almost nothing. Down pillows has a tiny bit higher pricetag, but worth every penny. The best part in connection with down pillows are still not the ones above, but their healthy effects. Bellow, we collected some.

Elolvasom →

Katasztrófa Filmek Budapest Budapest

Kiemelkedő alkotások a katasztrófa filmek témakörében


A katasztrófa filmekben egy állandó közös nevező biztos, hogy van: a látványvilág, amitől tátva marad a szánk a mozivászon előtt ülve. Ebből rögtön gondolhatunk is arra, milyen költségvetéssel készülhet egy ilyen film a többihez képest, hiszen a lélegzetelállító látvány kivitelezése drága mulatság. Pont ezért a képi világért érdemesebb ezeket az alkotásokat nagy vásznon, moziban nézni, ahol tökéletes képminőséget és elképesztő hangeffektusokat élvezhetünk a vetítés alatt. Most bemutatjuk a legjobb katasztrófa filmeket, melyekre a bemutató után mindenki rohant a moziba, hogy végre láthasson egy igazán ütős filmet, és általában nem is csalódtak ezen filmek szerelmesei. A producerek pedig beleadtak apait -anyait, lássuk!

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Smmk.hu Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Festékbolt

Festékbolt

terasz ötletek

terasz ötletek
terasz ötletek
kiváló konyhabútor
Laborvizsgálat
bor árak
Bitcoin wallet
Szonyeg tisztitas.hu
- Hörmann Gyöngyös
- kivitelező cégek
- Szőnyegtisztítás
. Villanyautó töltő
- cnc forgácsolás
- adótanácsadás sopron
- Versek
- Hamvay Lang Down pillows
- konténer rendelés

- beltéri ajtócsere Budapest
--------------------------------------
- zahnarzt Ungarn

- Bor rendelés

- Chiptuning

- Chip tuning video

Számítástechnikai partnereink:

- iphone szerviz

Partnerek:

Tölgyfa étterem Székesfehérvár


Tölgyfa étterem székesfehérvár

tölgyfa étterem székesfehérvár
- Selfesteem2go.com
- Motivational quotes
- MMC chiptuning
- menedzserszűrés, plasztikai sebészet
- drón
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Elektromos grill: elektromos grill

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál


Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.